Natuurlijk spelen?

Spelen in een natuurspeeltuin betekent spelen in een groene omgeving gemaakt uit natuurlijke materialen. Met speelnatuur krijgen kinderen de kans om avonturen te beleven, om zich te verwonderen over de bijzondere kriebelbeestjes, bloemen plukken en om heerlijk te klimmen en te klauteren!

Speelwaarde?

Als je verschillende onderdelen kiest voor uw speelruimte is het belangrijk om een evenwicht te hebben tussen de onderdelen rust, creativiteit, natuurbeleving en spel. Uiteraard is het belangrijk dat er iets te spelen is, bijvoorbeeld klimmen, glijden of voetballen.Zorg ook voor voldoende bomen en heesters, zeker bij grote aantallen kinderen om ‘speelerosie’ te voorkomen. Het aanplanten van bomen en struiken bepaalt de looproutes van de kinderen. Bij bevraging van kinderen vinden ze vooral heuvels, water en wilgenhutten wel leuk. Enkele rustplekken maken is belangrijk. Dit hoeven niet alleen zitplaatsen te zijn maar kan ook een wilgenhut zijn waarin je je even kan terugtrekken van de drukte. Vooral oudere kinderen hebben behoefte aan chillplekken.

Vuil is leuk?

Als kinderen thuis komen met vieze kleding, dan weet je zeker dat ze een topmiddag hebben gehad! Knoeien met water en zand, crossen door de bosjes, klimmen in bomen, allemaal heel erg goed voor de ontwikkeling van een kind.
Boomhelden levert speelaanleidingen voor natuurspeeltuinen. Wij komen graag bij u langs voor een verkend gesprek en kijken dan wat haalbaar is. Wij kunnen u ondersteunen in ontwerp en uitvoering. Elk spelelement is duurzaam en getoetst aan veiligheid…

Gaat u mee op avontuur ?