Vellen is het verwijderen van bomen op alle mogelijke plaatsen en omstandigheden. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een boom te vellen. Bijvoorbeeld om plaats te maken, omdat hij aangetast is door een parasitaire schimmel of omdat de boom dood is.
Naargelang de situatie zijn er verschillende werkwijzen.

Van op de grond

Als er voldoende plaats is laten we de boom in de juiste richting vallen door gebruik te maken van de juiste zaagtechniek.

Door demontage

De boom wordt tak per tak gedemonteerd. Indien er zelfs geen plaats is om takken te laten vallen (bijvoorbeeld omdat de boom boven het huis of de garage is uitgegroeid, er bevindt zich beplanting onder de boom,…) dan kunnen we met behulp van touwen en een afvangsysteem alle takken op een gecontroleerde manier tot op de grond laten zakken. Als zelf dit niet lukt kan er gewerkt worden met een kraan. Wanneer de boom gemakkelijk bereikbaar is, wordt een hoogtewerker gebruikt. Als de boom al dood is kan het levensgevaarlijk zijn hem al klimmend te demonteren, in dat geval wordt er eveneens gebruik gemaakt van een hoogtewerker.

Stormschade

Ook hier kunt u op mij beroep doen. Bomen of takken die geveld zijn door de storm staan vaak onder spanning. Hiervoor gebruiken wij de juiste zaagtechnieken om het hout op een veilige manier te verwijderen.